NJE Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar

Kövess minket!

Gyengénlátó Változat

FRUX Mezőgazdasági Termelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. tájékoztató oldala

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A FRUX Kft.
Fő tevékenységi köre a mezőgazdasági termelés és szolgáltatás, alapvetően a Bodor család családi gazdaságának, valamint a családtagok, mint őstermelő vagy egyéni vállalkozó kiszolgálása, másodlagosan külső partnerek esetében végzett mezőgazdasági szolgáltatás. A családi gazdaság és a családtagok vállalkozásai mintegy 100 hektár mezőgazdasági és kertészeti kultúrát ölelnek fel. Tevékenységünk – időben, ráfordításban és árbevételben – legnagyobb részét a gyümölcstermesztés teszi ki.

A 2017/18-as tanévben csatlakozott a FRUX Kft. a duális képzésbe, melynek keretein belül, ugyan ebben a tanévben a Pallasz Athéné Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar Kertészmérnöki BSc képzésében duális partner lett.

A duális képzéshez való csatlakozás gondolata azért fogalmazódott meg bennük, mert úgy gondolják, hogy a jelenlegi mezőgazdasági környezetben a legnagyobb érték a szakértelemmel és elkötelezettséggel egyaránt felvértezett munkaerő. Hiszik, hogy a duális képzésben részt vevő hallgatók, már tanulmányaik során megszerezhetik azt a szaktudást és gyakorlatiasságot, amit nekik az iskola elvégzése után a nagybetűs életbe kikerülve kellett elsajátítanunk. Reményeik szerint a duális képzésben olyan hallgatókat tudnak fogadni, akiket elkötelezett szakemberré tudnak nevelni, és kölcsönös szimpátia esetén növekvő családi gazdaságukba ágazatvezetőként tudnak integrálni.

A hallgatók bepillantást nyerhetnek egy kis- és középvállalkozás működésébe:

  •  január-február: metszési munkálatok
  • május-június: cseresznye betakarítás és értékesítés
  • de egész évben vannak gyakorlati szakmai fogások

Kapcsolattartó: Dr. Bodor Péter
E-mail:
bodor.peter@t-online.hu

Jelentkezési határidő: 2017. március 31.

Partnereink