NJE Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar

Kövess minket!

Gyengénlátó Változat

TALAJ- ÉS NÖVÉNYVIZSGÁLÓ LABORATÓRIUM - BEMUTATKOZÁS

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy laboratóriumunk 2017-ben december 15., péntekig tart nyitva. Minta leadására december 15-én, pénteken 11:30-ig van lehetőség, a labor ezen a napon délben bezár. Ezt követően, 2017. december 28-án és 29-én (csütörtökön és pénteken), reggel 8-tól, délelőtt 10 óráig tartunk mintaátvételi ügyeletet, melyre előzetesen, vagy az ügyelet ideje alatt telefonon lehet bejelentkezni, mivel a főépület 2018. január 2-ig zárva tart. Telefonszám: +36-20-355-48-32. Nyitás: 2018. január 3., 8:00.

Békés, kellemes Karácsonyt és sikerekben gazdag, boldog Új évet kívánunk Önöknek!  A laboratórium vezetősége.

BEMUTATKOZÁS

Az Egyetem elődjében, a Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Karán működő, jól felszerelt, korszerű agrokémiai laboratórium bázisán 2006-ban alakítottuk ki önálló szolgáltatató laboratóriumunkat. A laboratórium minőségirányítási rendszerének kiépítése után, 2007-ben a Nemzeti Akkreditáló Testület akkreditálta a szolgáltatásra specializálódott Talaj- és Növényvizsgáló Laboratóriumunkat. Szervezetünk 2007 decembere óta minőségügyi tanúsítvánnyal rendelkezik talajok fizikai, kémiai paramétereinek, valamint talaj- és növényminták tápanyag- (makro-, mezo- és mikroelem) és nehézfém-tartalmának vizsgálatára. Vállaljuk talajminták szűkített, bővített és teljes körű akkreditált vizsgálatát és akkreditált levélanalízist.

A fentieken kívül a laboratórium számos egyéb vizsgálattal is szolgálja a termelőket. Nagy pontossággal végzi például gabonaminták (búza, árpa, kukorica) nedvességtartalmának, sikértartalmának, fehérjetartalmának, keményítő-tartalmának, olajos növények (repce, szója, napraforgó) olajtartalmának meghatározását és foglalkozunk gabonafélék mikotoxin tartalmának meghatározásával, ELISA módszerrel.

Kertészek számára készítünk talajvizsgálatot 1:2-es és 1:5-ös vizes talajkivonatból, ill. végzünk öntözővíz és tápoldat vizsgálatokat. Segítséget nyújtunk az eredmények értékelésében, és a termelőkkel szorosan együttműködve kidolgozzuk intenzív, hajtatott és szabadföldi kultúrák (paprika, paradicsom, szamóca, stb.) tápanyag-utánpótlási és tápoldatozási tervét.

Vállaljuk továbbá zöldség- és gyümölcsminták beltartalmi értékeinek (cukor-, sav-, keményítő- és egyéb tartalmának) meghatározását.

Igény esetén regisztrált szaktanácsadónk elkészíti AKG, ÖKO programokban érintett, vagy nitrátérzékeny területen gazdálkodó termelők számára a tápanyag-utánpótlási terveket is.

Szakértőinkkel együttműködve vállaljuk szőlő-, gyümölcs- és erdőtelepítés előtti, humuszmentési, öntözési, hígtrágya kihelyezési talajvédelmi tervek készítését.

Akkreditációs nyilvántartási szám: NAH-1-1548/2015

Akkreditációs nyilvántarási szám: NAT-1-1548/2015

Partnereink